Werkendam Maritieme Industries

Werkendam                                                                                                                                                    

Werkendam is de derde binnenvaarthaven van Nederland als het gaat om het aantal geregistreerde schepen en laadvermogen.  Werkendam is geen overslaghaven, maar een haven die gericht is op de maritieme maak- en onderhoudsindustrie. Van Trinidad tot Oman en van Werkendam tot Brazilië: producten en diensten van het Werkendamse bedrijfsleven vinden hun weg over de hele wereld.

 

Van oorsprong is Werkendam sterk gericht op binnenvaart, maar inmiddels bedienen de Werkendamse ondernemers alle maritieme sectoren: van binnenvaart tot recreatievaart en van kustvaart tot offshore. En dan gaat het niet alleen om nieuwbouw, verbouw, reparatie en onderhoud, maar om alles wat er bij het in de vaart brengen en houden van vaartuigen nodig is. Van ramen tot radars, van vloerbedekking tot verzekeringen, van offshore vaartuigen tot onderwaterinspecties – ‘Werkendam’ levert het allemaal.

 

De gemeente Werkendam en de maritieme ondernemers, verenigd in Werkendam Maritime Industries (voorheen Scheepsgroep Werkendam) willen het maritieme cluster nog verder ontwikkelen. De ambitie: meer (internationale) bekendheid en een betere samenwerking tussen Ondernemers, Overheid en Onderwijs- en Onderzoeksinstellingen. Het streven is om ideeën, mensen, technologie, financiering en onderwijs zodanig te combineren dat er nieuwe projecten, producten of nieuwe samenwerkingen van de grond komen. De ultieme doelen van de gemeente én de vereniging Werkendam Maritime Industries zijn: meer bekendheid, een nóg beter aanbod van hoogwaardige producten en diensten plus meer werkgelegenheid en verdiencapaciteit in de regio.

 

Inmiddels hebben ca. 30 bedrijven zich verenigd in Werkendam Maritime Industries. Voor meer informatie: www.werkendammaritimeindustries.nl

 

In Werkendam zijn ruim 2.700 mensen werkzaam in de maritieme sector.

Werkendam beschikt over twee binnenhavens: de Beatrixhaven en de Biesboschhaven.

Bron WMI

 

 

« Vorige