Themadag Vuurtoren Eiland

Op 14 oktober 2021 hebben wij weer sins lange tijd een Themadag gehouden, elkaar weer live kunnen ontmoeten en netwerken op de oude IJveer XIII.

Een prachtige herfstdag met veel files bracht ons naar het Westerhoofd in de Coenhaven in Amsterdam, als laatste stapte de voorzitter aan boord en konden wij vertrekken, eerst langs parlevinker Dijk (een begrip in Amsterdam) om onze lunchpakketten op de halen.
Heerlijk belegde broodjes met verse zuivel en fruit voor onderweg.

Daarna op weg naar de Oranje sluizen, langs de snel veranderende skyline van Amsterdam, een prachtige tocht met heerlijke koffie en veel gezelligheid aan boord. Het bestuur zonderde zich nog even af tussen de corona zeilen om een korte vergadering te houden.

Wij konden zonder oponthoud de Middensluis passeren en al snel waren wij op het buiten IJ, onder het genot van de heerlijke broodjes naderden wij het vuurtoren eiland nabij Durgerdam en daar stond de  beheerder Brian Boswijk ons al stond op te wachten.

Na een rondgang over het eiland met uitleg door Brian over de betekenins van het fort en de vuurtorenen de laatste 150 jaar, stond er in de bunker een presentatie te wachten door Wilco Fahmeijer van SoftwareFoundry alsmede een ntroductie van de eigenaar van dit bedrijf..

Wilco bracht een boeiende reportage van het door hun ontwikkelde management programma voor havens ShipLogic.

Dit programma is sinds dit jaar op de markt en is sinds 8 april 2021 actief in de havens van Werkendam, Moerdijk en Haarlem zullen binnenkort live gaan.

Na de presentie en vragen ronde zijn wij weer ingescheept op de IJveer XIII voor de terugtocht naar de Coenhaven.

Foto's van deze dag staan in een album op de website.

« Vorige