app voor de binnenvaart

Door Havenbedrijf van Rotterdam en Teqplay

Veiligheid in de Binnenvaart

De slimste haven met een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart. Daar staat het Rotterdamse Havenbedrijf voor. River Guide is de pilot om daar samen met de binnenvaart invulling aan te geven. De River Guide app ondersteunt de schipper in het veiliger en slimmer varen.

River Guide ondersteunt u als binnenvaartschipper bij het plannen van de reis. Tijdens de vaart geeft River Guide alle relevante informatie wat u onderweg tegen gaat komen. Of u nu op zoek bent naar de detailinformatie van bruggen of sluizen, doorvaarhoogten, bedieningstijden, marifoonkanaal of telefoonnummer, het staat altijd bovenaan op uw scherm. De relevante berichten aan de scheepvaart worden getoond op zowel de kaart als uw reisplanning. U wordt nooit meer verrast. Getij informatie is geïntegreerd op verschillende punten van uw route.

River Guide heeft landelijke dekking en voor de Rotterdamse haven specifiek is er uitgebreide ligplaats informatie, inclusief bezetting, faciliteiten en indicatie voor gevaarlijke stoffen. Hoe River Guide in samenwerking met de binnenvaart wordt gerealiseerd is te lezen in onze blog.

Pilot vanaf April

River Guide wordt momenteel getest door een kleine groep binnenvaartschippers op bruikbaarheid. Vanaf april wordt de pilot opgeschaald. Er is nog de mogelijkheid om hier als binnenvaartschipper aan deel te nemen. Registreer nu om het gemak te ervaren.

Maar informatie op de website van Port of Rotterdam

« Vorige